Restjes opmaken

Het laatste bier van dit kalenderjaar 2021 is een tripel van een restje van Munchenermout, gecombineerd met Pilsmout, Ambermout en Tarwevlokken. De vriezer is nu ook bijna leeg v.w.b. hop. Ben benieuwd…. (het wort heeft al een mooie kleur).

Het brouwteam bestaat uit ‘Two Peanuts’ aangevuld met ‘Vriend T’. Een alternatief maischschema toegepast en het koelen ging zeer snel, doordat het water in de regenton slechts 5 graden Celsius was. Het was een hele gezellige brouwdag.

Een brouwdag bestaat uit 4 delen: Voorbereiding, Brouwen, Schoonmaken en Nabeschouwing.

Tijdens Nabeschouwing wordt er natuurlijk ook redelijk wat ingenomen. Het team werd uitgebreid met K, S en later ook J. Ja, een nabeschouwing met een hapje en een paar drankjes is mooie afsluiting van een brouwdag.

Nu nu nog een naam voor het nieuwe bier verzinnen.

Geplaatst in Geen categorie.