Blond-3

Over een paar weken is het winter, tijd voor een winter-blond. Dit wordt een variant op Blond-2 met extra kruiden en rietsuiker voor de kleur. (november 2020)

Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min

HoeveelheidNaamKooktijdType
3,3 kgSwean Pilsmout (3 EBC)Mout
0,33 kgSwean Amber (60 EBC)Mout
0,5 kgHavervlokken
9,2 gMagnum (bloemen)75Hop
7,7 gSaaz (bloemen)75Hop
10.5 gSaaz (bloemen)20Hop
9.0 gMagnum5Hop
6,0 gKorianderzaad5Specerij
2.0 g Steranijs5Specerij
5,0 gZoethout5Specerij
600 g Kristalsuiker10
11.5 gFermentis T-58Gist
16 l Water

Maisschema

NaamTempTijd
Stap 162 ° C40
Stap 272 °C20
Stap 378 ° C5

Eigenschappen

TypeWaarde
Begin SG1080
Eind SG1008
Alcohol+/- 8%
Kleur15 EBC
Bitter32 IBU

Commentaar:

Fris bier, overmatige citrus smaak. Twee proefpersonen haalden de steranijs eruit. Bier is wat troebel. Heel even veel schuim.