Triple-2

Dit is de tweede helft van Triple-1. Het blijkt dat bij Triple-1 meer pilsmout dan Cara 120 mout zit. Daarom was Triple-1 zo licht van kleur en deze wat donkerder en wat voller van smaak.

Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 60 min

HoeveelheidNaamKooktijdType
4,2 kgPilsmout (3 EBC)Mout
0,3 KgCara 120 mout (120 EBC)Mout
27,5 gHallertau Perle50 minHop
17,5 gHallertau Perle20 minHop
5 gKorianderzaad10 minSpecerij
600 gKristalsuiker10 minSuiker
10 gGozdawa 7 Pure AleGist
15 lWaterWater

Maischschema

NaamTempTijd
Stap 162° C25 min
Stap 268° C25 min
Stap 378° C5 min

Waardes

TypeWaarde
Begin SG1060 kg/m^3
Einde SG1010 kg/m^3
Alcohol+/- 7 %
Kleur20 EBC
Bitter41 IBU