Blond-2

Ik had een verhaal gelezen over het effect van havervlokken op het bier. De smaak zou wat ‘droger’ worden. Als dit maar niet hetzelfde ‘droog’ is zoals in wijn. Tijd voor een experiment! (oktober 2020)

Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min

HoeveelheidNaamKooktijdType
3,3 kgSwean Pilsmout (3 EBC)Mout
0,33 kgSwean Amber (60 EBC)Mout
0,5 kgHavervlokken
9,2 gMagnum (bloemen)75Hop
7,7 gSaaz (bloemen)75Hop
10.5 gSaaz (bloemen)20Hop
9.0 gMagnum5Hop
6,0 gKorianderzaad5Specerij
600 g Kristalsuiker10
11.5 gFermentis T-58Gist
16 l Water

Maisschema

NaamTempTijd
Stap 162 ° C40
Stap 272 °C20
Stap 378 ° C5

Eigenschappen

TypeWaarde
Begin SG1060
Eind SG1004
Alcohol+/- 8%
Kleur15 EBC
Bitter32 IBU

Commentaar:

Fris bier, uitgesproken citrus.