Blond-1

Zelf ben ik een liefhebber van relatief lichte bieren, Een Porter of een Stout zijn niet echt aan mij besteed. Daarom dit experiment. Het recept kwam ik tegen op www.debrouwkeuken.nl (Een aandader om te bezoeken). Het gist (Wyeast 3787 Trappist High Gravity) heb ik vervangen door T-58 omdat ik verkeerd besteld heb. Doordat ik ook veel te grof geschroot heb was het SG wat aan de lage kant. En heb daarom veel suiker toegevoegd. Het is een heel ander bier geworden dan eigenlijk bedoeld. Geeft niets! (september 2020)

Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min

HoeveelheidNaamKooktijdType
3,3 kgSwean Pilsmout (3 EBC)Mout
0,33 kgSwean Amber (60 EBC)Mout
9,2 gMagnum (bloemen)75Hop
7,7 gSaaz (bloemen)75Hop
10.5 gSaaz (bloemen)20Hop
9.0 gMagnum10Hop
6,0 gKorianderzaad5Specerij
600 g Kristalsuiker10
11.5 gFermentis T-58Gist
16,4 l Water

Maischschema

NaamTempTijd
Stap 162 ° C40
Stap 272 °C20
Stap 378 ° C5

Eigenschappen

TypeWaarde
Begin SG1052
Eind SG1004
Alcohol+/- 7 %
Kleur14 EBC
Bitter31 IBU

Commentaar:

Prima bier.