Brouwsels

Sinds 2017 wordt er bier gebrouwen door BlauweJongen. Begonnen met een starters-sets met pre-fab wort om het proces te leren. Vervolgens experimenten met moutpakketten en een geleende weck-ketel. Na vele mislukte brouwsels, in 2019 een brouw-pauze ingelast om te bedenken of bier maken toch iets voor mij is….

In het voorjaar van 2020 een echte elektrische brouwketel gekregen van mijn meisje en van de kids een moutpakket voor 30 l bier. Reden om de hobby weer op te pakken en het domain, blauwejongen.nl, op het internet te registreren.

In tussen een aantal brouwsels gemaakt. De ene lekkerder dan de andere. De beschrijvingen vind je in het menu-item “Brouwsels”. De bieren Triple-1,2 blond-1,2,3 vond ik ‘zo zo’ van smaak. Overmatige citrus. Het ‘nieuwe brouwen’ begint bij de variant op Uitzet 1730

In het voorjaar van 2021 ging de brouwketel stuk. Raakte oververhit tijdens het kookproces van bier Enam (6). In het blog kun je het hele relaas over de ketel lezen. Het eerste bier gebrouwen (eind april 2021) met de nieuwe ketel is een IPA. (staat nog op het gistvat).

Het volgende bier is of een ‘vergeten’ bier (Loender 8 Guldenbier) of een remake van Enam. Dit is afhankelijk of de juiste ingrediënten verkrijgbaar zijn.