Dit bier is gebaseerd op ‘mijn’ Uitzet 1730 variant. Ik had nog wat amber mout en dacht, als ik er nu een goud blond van maak…. Teven een experiment gedaan door te schroten op 0,5 mm in plaats van 0,25 mm. Dit resulteerde in een lagere SG dan ik verwachtte. Nieuw: Gekoeld met regenwater van 3,5° C. (22 januari 2021)
Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min
Receptspecificaties
Batch volume | Kooktijd | IBU | SRM | Verwacht OG | Verwacht FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
15 L | 90 min | 39.588 | 7.343 | 1.065231 | 1.018246 | 6.1303 |
Actuals | 1.055 | 1 | 7.1411 |
Stijlomschrijving
Naam | Cat. | OG bereik | FG bereik | IBU | SRM | Koolzuur | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Tripel | C | 1.065 - 1.08 | 1.005 - 1.01 | 15 - 40 | 4.3 - 9.9 | 2.8 - 4.1 | 7.5 - 9.5 % |
Vergistbare ingredienten
Naam | Hoeveelheid | % |
---|---|---|
Swaen Pilsner | 3.5 kg | 77.78 |
Swaen Amber | 500 g | 11.11 |
Havervlokken | 500 g | 11.11 |
Hoppen
Naam | Hoeveelheid | Tijd | Gebruik | Formulier | Alfa % |
---|---|---|---|---|---|
Brewers Gold | 17.9 g | 90 min | Boil | Pellet | 8 |
Hallertau Hersbrucker | 12 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Hallertau Hersbrucker | 12 g | 30 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Diversen
Naam | Hoeveelheid | Tijd | Gebruik | Type: |
---|---|---|---|---|
Korianderzaad | 4.50 g | 5 min | Boil | Spice |
Suiker | 130.00 g | 10 min | Boil | Other |
Gist
Naam | Lab | Attenuatie | Temperatuur |
---|---|---|---|
SafBrew Ale (S-33) | Fermentis | 70% | 18°C - 22°C |
Maïsch-schema
Stap | Temperatuur | Tijd |
---|---|---|
1 | 58°C | 15 min |
2 | 64°C | 40 min |
3 | 74°C | 20 min |
Uitmaischen | 78°C | 1 min |
Beschrijving
Geinspireerd op Uitzet 1730 --------------------------------- Origineel recept Challenger hop. --> Brewers Gold (hop pellets) Origineel recept Kandijsuiker --> kristalsuiker Origineel recept Delta-x gist --> Safbrew-33 Blauwe kroonkurk Codenaam:Dua |
Downloaden
Download het BeerXML bestand van dit recept |