DUA: Amber_1

Dit bier is gebaseerd op ‘mijn’ Uitzet 1730 variant. Ik had nog wat amber mout en dacht, als ik er nu een goud blond van maak…. Teven een experiment gedaan door te schroten op 0,5 mm in plaats van 0,25 mm. Dit resulteerde in een lagere SG dan ik verwachtte. Nieuw: Gekoeld met regenwater van 3,5° C. (22 januari 2021)

Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min

Receptspecificaties

Batch volume Kooktijd IBU SRM Verwacht OG Verwacht FG ABV
15 L 90 min 39.588 7.343 1.065231 1.018246 6.1303
Actuals 1.055 1 7.1411

Stijlomschrijving

Naam Cat. OG bereik FG bereik IBU SRM Koolzuur ABV
Tripel C 1.065 - 1.08 1.005 - 1.01 15 - 40 4.3 - 9.9 2.8 - 4.1 7.5 - 9.5 %

Vergistbare ingredienten

Naam Hoeveelheid %
Swaen Pilsner 3.5 kg 77.78
Swaen Amber 500 g 11.11
Havervlokken 500 g 11.11

Hoppen

Naam Hoeveelheid Tijd Gebruik Formulier Alfa %
Brewers Gold 17.9 g 90 min Boil Pellet 8
Hallertau Hersbrucker 12 g 60 min Boil Pellet 2.5
Hallertau Hersbrucker 12 g 30 min Boil Pellet 2.5

Diversen

Naam Hoeveelheid Tijd Gebruik Type:
Korianderzaad 4.50 g 5 min Boil Spice
Suiker 130.00 g 10 min Boil Other

Gist

Naam Lab Attenuatie Temperatuur
SafBrew Ale (S-33) Fermentis 70% 18°C - 22°C

Maïsch-schema

Stap Temperatuur Tijd
1 58°C 15 min
2 64°C 40 min
3 74°C 20 min
Uitmaischen 78°C 1 min

Beschrijving

Geinspireerd op Uitzet 1730
---------------------------------
Origineel recept Challenger hop. --> Brewers Gold (hop pellets)
Origineel recept Kandijsuiker --> kristalsuiker
Origineel recept Delta-x gist --> Safbrew-33


Blauwe kroonkurk
Codenaam:Dua