Samen brouwen

Eind april was het zover. Samen brouwen met J.W. Op voorwaarde dat het een IPA zou worden. Het liefste een kloon van Brewdog Punk IPA (J.W’s favoriet)… Dat komt nog wel. Brewdog heeft alle recepten gepubliceerd. De 5 verschillende HOP in Punk IPA is indrukwekkend. Jammer genoeg zijn de meeste HOP momenteel niet verkrijgbaar 🙁

Het was een gezellige brouwdag (een half uurtje schroten , met een drankje, de dag ervoor) met de vuurdoop van de nieuwe ketel. Het rondpompen van het wort tijdens het maischen werkt super. Het wort, wordt meteen gefilterd en hoeft er alleen gespoeld te worden. Opvallend is dat het maischrendement ook hoger is. Of dat komt door het rondpompen of door de constructie van de nieuwe ketel laat ik even in het midden. Gelukkig is J.W. sterk en tilde het graanfilter zonder problemen uit de ketel. 7 kg mout en 25 l maischwater maakt dat de inhoud van het filter ~21 kg is als je het gevaarte uit de ketel tilt.

Het bier is nu een week aan het gisten. De flessen zijn inmiddels schoon. Nu wachten tot we kunnen dry-hoppen.

Geplaatst in Geen categorie.