Limoncellobier

Op een zonnige middag maakten J en ik een afspraak om weer een bier te brouwen. J en ik vinden beide limoncello erg lekker. J stelde voor om een limocncellobier te brouwen. Nou, dit vergde nogals wat onderzoek. Hoeveel citroenschillen heb je nodig, hoeveel citroensap en kun je de smaak versterken met aroma? Moet het een Weizen of een blond worden?

De keuze viel op een donkerblonde saison met een bittertje. Op de brouwdag bleek dat ik de inventory met hop niet correct had geadministreerd. Ik wilde Brewers Gold gebruiken voor als aromahop. Deze had ik vorige keer al opgemaakt voor het Dry-hop experiment. Dus uitgeweken naar Summit, wat uitstekend dienst kan doen als aromahop (aanname).

Gisteren was het zover. Een geslaagde brouwdag, afgesloten met bijzondere biertjes en een geimproviseerde bbq.

Intussen…. Het waterslot borrelt er lekker op los.

april/mei 2022

Geplaatst in Geen categorie.