Vorig jaar, of was het het jaar daarvoor heb ik van M&W een biertje gekregen, ontwikkeld in Voorthuizen (W zijn home town), Dit was een licht bier mét vlierbloesem. Dit was erg lekker. De vlierbloesem gaf een bijzondere en frisse smaak aan het bier.
Nu was het tijd voor een eigen experiment mét vlierbloesem. Van E&M verse vlierbloesem gekregen. Omdat de bloesem na de hoofdgisting wordt toegevoegd, besloten om een tripel te maken met het idee dat eventuele wilde gisten overlijden door de alcohol en er geen onverwachte bijsmaak onstaat.
Na twee weken hergisting op de fles, is het resultaat veelbelovend. Dit wordt een prima zomerbier!
![]() | ![]() |
Nu al lekker. Fris bier. Vlierbloesem is duidelijk te proeven. Nog twee weekjes en dat is ie top!
Omdat ik onbevoordeeld wilde proeven heb ik niet eerst het etiket gelezen, ik weet dat 1 van de ingrediënten de vlierbloesem is:
Het bier gedronken bij een temperatuur van 8 graden.
Geur: Fruitig en fris
Zien: Troebel in het glas, vet schuim wat vrij snel inzakt.
Smaak: Fruitige smaak dat mede door de bitterheid doet denken aan grapefruit/tonic met citroen. In de verte proef ik vlier. De bittere afdronk mag van mij iets minder maar is niet vervelend.
Beoordeling Tripel Sambucus.