Dit bier is gebaseerd op ‘mijn’ Uitzet 1730 variant. Ik had nog wat amber mout en dacht, als ik er nu een goud blond van maak…. Teven een experiment gedaan door te schroten op 0,5 mm in plaats van 0,25 mm. Dit resulteerde in een lagere SG dan ik verwachtte. Nieuw: Gekoeld met regenwater van 3,5° C. (22 januari 2021)
Ingrediënten voor 15 l. Kooktijd 90 min
Receptspecificaties
| Batch volume | Kooktijd | IBU | SRM | Verwacht OG | Verwacht FG | ABV |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 15 L | 90 min | 39.588 | 7.343 | 1.065231 | 1.018246 | 6.1303 |
| Actuals | 1.055 | 1 | 7.1411 | |||
Stijlomschrijving
| Naam | Cat. | OG bereik | FG bereik | IBU | SRM | Koolzuur | ABV |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tripel | C | 1.065 - 1.08 | 1.005 - 1.01 | 15 - 40 | 4.3 - 9.9 | 2.8 - 4.1 | 7.5 - 9.5 % |
Vergistbare ingredienten
| Naam | Hoeveelheid | % |
|---|---|---|
| Swaen Pilsner | 3.5 kg | 77.78 |
| Swaen Amber | 500 g | 11.11 |
| Havervlokken | 500 g | 11.11 |
Hoppen
| Naam | Hoeveelheid | Tijd | Gebruik | Formulier | Alfa % |
|---|---|---|---|---|---|
| Brewers Gold | 17.9 g | 90 min | Boil | Pellet | 8 |
| Hallertau Hersbrucker | 12 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
| Hallertau Hersbrucker | 12 g | 30 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Diversen
| Naam | Hoeveelheid | Tijd | Gebruik | Type: |
|---|---|---|---|---|
| Korianderzaad | 4.50 g | 5 min | Boil | Spice |
| Suiker | 130.00 g | 10 min | Boil | Other |
Gist
| Naam | Lab | Attenuatie | Temperatuur |
|---|---|---|---|
| SafBrew Ale (S-33) | Fermentis | 70% | 18°C - 22°C |
Maïsch-schema
| Stap | Temperatuur | Tijd |
|---|---|---|
| 1 | 58°C | 15 min |
| 2 | 64°C | 40 min |
| 3 | 74°C | 20 min |
| Uitmaischen | 78°C | 1 min |
Beschrijving
| Geinspireerd op Uitzet 1730 --------------------------------- Origineel recept Challenger hop. --> Brewers Gold (hop pellets) Origineel recept Kandijsuiker --> kristalsuiker Origineel recept Delta-x gist --> Safbrew-33 Blauwe kroonkurk Codenaam:Dua |
Downloaden
| Download het BeerXML bestand van dit recept |