Workshop

Het nieuwe jaar is begonnen, dus tijd voor een nieuw brouwsel. Op verzoek van brouwer J. kwamen collega/vrienden T, M en S een dagje brouwen. T en M hadden een tijdje geleden een misluke brew-master-class ervaren. Daarom voelde ik me aan mijn amateursbrouwersstand verplicht om een korte presentatie inelkaar te schroeven als leidraad tijdens de brouwdag voor T en M. Dit bleek een goede zet!

Het te brouwen bier was een Witbier geworden, eigenlijk uit nood. Er was voldoende pils -en tarwemout maar niet de juiste hop en gist voor een Weizen. Dus een experimenteel Witbier met verse sinaasappelschillen.

De afterparty was eveneens een groot succes. Brouwer J heeft ons vergast op een bierproeverij, waarbij we blind gingen proeven. Tussen door vettigheid gegeten en nog meer bier gedronken.

Vandaag, 20 januari 2023, is eea op de fles gegaan en staat naast nu te hergisten.

Geplaatst in Geen categorie.